Szkoła Podstawowa nr 122 w Łodzi

Obiady

  1. Wpłaty prosimy dokonywać od 1. do 8. dnia miesiąca w pok. nr 209 w budynku A, w godzinach 8:30 - 11:30 oraz 13:00 - 15:15
  2. Koszt jednego obiady wynosi 3,80 zł
  3. W przypadku nieobecności w szkole, albo rezygnacji z posiłku w danym dniu z innych przyczyn, zwrotowi podlega dzienna opłata wniesiona za posiłek z wyłączeniem pierwszego dnia nieobecności lub dnia, w którym nastąpiło zgłoszenie rezygnacji z posiłku
  4. Zgłoszenie nieobecności prosimy dokonywać telefonicznie lub osobiście w sekretariacie szkoły lub w pokoju 209 w budynku A
  5. 1 przerwa 11:35 - uczniowie klas 4 i 5
  6. 2 przerwa 12:40 - uczniowie klas 6 i 7
  7. Uczniowie klas młodszych po zakończonych lekcjach
04.06 - poniedziałek Zupa ziemniaczana z zieleniną, kasza jęczmienna, pulpety w sosie koperkowym, ogórek małosolny, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja,  seler)
05.06 - wtorek Zupa ryżowa z natką pietruszki, ziemniaki, filet z kurczaka w panierce, marchewka gotowana, owoc, kompot (alergeny: gluten, seler, jaja)
06.06 - środa Zupa brokułowa, kluski szare, porcja mięsa, surówka z czerwonej kapusty, kompot (alergeny: mleko,  gluten, seler, jaja)
07.06 - czwartek Zupa pomidorowa z kluseczkami, ziemniaki, paluszki rybne, surówka porowa, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, mleko, ryby)
08.06 - piątek Zupa pieczarkowa, naleśniki z serem i polewą jogurtową, banan, kompot  (alergeny: gluten, seler, jaja, mleko)
11.06 - poniedziałek Barszcz ukraiński, makaron pełnoziarnisty, potrawka drobiowa, owoc, kompot (alergeny, gluten, mleko, seler)
12.06 - wtorek Manna na rosole z natka pietruszki, ziemniaki, filet z halibuta smażony, surówka z kiszonej kapusty, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler, ryby)
13.06 - środa Kapuśniak ze słodkiej kapusty, kopytka, gulasz wolowy, surówka z marchewki, kompot (alergeny: gluten, jaja, seler)
14.06 - czwartek Krupnik z zieleniną, ziemniaki, kotlet mielony, mizeria, kompot (alergeny: gluten, jaja, mleko, seler)
15.06 - piątek    Zupa fasolowa, kluski leniwe z cynamonem, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja)
18.06 - poniedziałek Zupa jarzynowa, spaghetti z sosem i mięsem mielonym, owoc, kompot (alergeny: gluten, mleko, seler, jaja)
19.06 - wtorek Manna na rosole z natką pietruszki, ziemniaki, karczek zasmażany z cebulą, sałata ze śmietaną, kompot (alergeny: gluten, mleko, seler)
20.06 - środa Botwinka z jajkiem, kasza pęczak, gulasz mięsno-warzywny, ogórek  małosolny, owoc, kompot ( alergeny: gluten, mleko, jaja, seler)
21.06 - czwartek Zupa pomidorowa z ryżem, ziemniaki, jajko sadzone, mizeria, kompot (alergeny: gluten, mleko, jaja, seler)

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)
2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)
6. Soja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
7. Mleko i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)
9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)
14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)

SMACZNEGO!